Imperial Organic Yeast


Portland er på mange måter bryggeriets andre hjemby. Der har vi møtte utrolig mange dyktige folk og smakt masse bra øl. Vi har alltid ønsket å ta en del av Portland med oss hjem til Tromsø. Det har vi gjort blant annet gjennom å kjøpe bryggeriutstyr bygget i Portland, brygge øltyper inspirert av Portland, bruke humle som dyrkes i Oregon og Washington. Nå har vi endelig også fått tak i gjær fra Portland. Nemlig A38 Juice fra Imperial Organic Yeast.

WLP090 San Diego som har vært vår husgjær siden starten en en veldig clean gjær som setter lite preg på ølet og lar de andre ingrediensene dominere smaksbildet. A38 Juice er en gjærtype som er enda fruktigere og produserer enda flere ester under gjæringsprosessen som gir en rekke ulike fruktige smaker til ølet.  Vi håper at de fruktige smakene fra gjæra skal spille på lag med de fruktige smakene fra humla og løfte våre fruktige IPA og Pale Ale til nye høyder.

Det første ølet med A38 Juice er vårt samarbeidsbrygg med Monkey Brew som ble brygget torsdag 16 mars.  Samarbeidsbrygget blir tilgjengelig på utesteder i Tromsø og Trondheim om drøye to uker.